Americká pochoutka aneb propečený hamburger z kvalitního hovězího
Recept je vlastně prostý, potřebujete špičkové suroviny, se kterými si vykouzlíte na talíři mimořádnou krmi. Samozřejmě, k hamburgeru patří hovězí maso podobně, jako k mozzarelle čerstvě utržené rudé rajče. Amerika, to je vůně, které nikdo neodolá, zvláště pokud použijete domácí suroviny a připravíte si doma i originální omáčku nebo cibuli, jíž necháte zkaramelizovat a dodáte jí úplně nový rozměr. Ten, kdo podobné menu ještě nikdy nezažil, o mnoho přichází! Máte-li tedy zálusk na pravý americký hamburger, inspirujte se s námi…
Sváteční večeře nejen pro dva hosty
Když se řekne hamburger, mnoho lidí si jako první vybaví fast-foody, to ale není vůbec přesná asociace. Naopak, tento recept se musí vychutnat a procítit, nelze jej tedy v žádném případě udělat za pár minut. Zbytečný spěch spíše škodí, na hovězí musíte jít opravdu pomalu. Odvděčí se vám výbornou chutí, které se nevyrovná žádné jiné maso. A nezapomeňte, bulky na hamburgery, které si připravíte doma, ještě víc podtrhnou originální chuť. Proč kupovat polotovary v supermarketech, když v domácích podmínkách připravíte něco lepšího – a ještě navíc i levněji?
Nenechte se dlouho přemlouvat, další ingrediencí, která se pojí s hamburgerem, je totiž voňavá a lahodná karamelizovaná cibule, s níž zažijete božský pocit. Počká na vás pár dnů v lednici, stačí ji vhodně skladovat. Zdánlivě obyčejná surovina, kterou speciálně upravíte, dostane pozvané hosty takříkajíc do úplně jiné chuťové dimenze. Podobně tak na vás čeká i barbecue omáčka, ke které stačí mít doma krásně uzrálá rajčata nebo další zeleninu, trochu vinného octa, třtinového cukru, česnek a sůl. Aby však chuť opravdu vynikla na jedničku, vyzkoušejte prémiový olivový olej od Olivum.cz, jenž sbírá medaile na gastronomických šampionátech celého světa.