Začínáme s podnikáním
Jestliže se právě chystáte si otevřít novou firmu anebo třeba jen rozjet podnikání, pak byste měli na prvním místě najít chytrý a spolehlivý tým, který Vám bude vždy oporou a budete se na něj moci spolehnout ve všech směrech. Dalším velmi důležitým bodem je vybavení kanceláří. Poskytněte svému týmu pevné zázemí a dobře jim ho vybavte plně funkční technikou, aby jim práce připadal mnohem jednodušší a těšili se každý den do zaměstnání.
Jestli se chystáte si otevřít nějaký obchod nebo třeba kavárnu, tak se nejprve zaměřte na výběr dobrého místa pro Váš podnik. Vyberte takové, které je na výhodné poloze, kde je velká koncentrace lidí během dne a kde podobný obchod či podnik nemá obdoby. Co se toho gastronomického zařízení týče, tak je velmi důležitý výběr personálu. Včas dopředu před tím, než se budete chystat si podnik otevřít, vyvěste konkurz jak na kuchaře tak i na číšníky. Buďte velmi kritičtí, protože právě tito lidé budou vizitkou Vaší restaurace nebo kavárny. A první dojem je pro Vás v tuto chvíli to nejdůležitější. V kuchyni a i na place musí fungovat silný a spolehlivý tým lidí, kteří spolu umí vycházet a zároveň respektují Vaše představy o tom, jak má zařízení fungovat.
Pamatujte si, že Vy jste tady šéfem a je to Vaše restaurace, tudíž jste to i Vy, kdo rozhoduje o tom, co se jak bude dělat. V kuchyni musí být jasně rozděleny pozice pro to, kdo co bude dělat. Nejlepším řešením, pokud nejste sami kuchařem, je asi najmutí si jednoho, kterého pasujete do role šéfkuchaře a veškeré otázky a rozložení činností svěříte v jeho úsudek a necháte mu volné pole působnosti. Jedině s dobrým týmem se Vám podaří rozjet opravdu dobře fungující podnik, který si brzy vybuduje dobré jméno a pověst ve Vašem městě a do kterého se budou lidé rádi opakovaně vracet a budou ho všude vychvalovat.